Historiek

Historiek

Na overleg met een provinciale afgevaardigde van de Vlaamse Bond der Postzegelverzamelaars werd besloten op 24 februari 1973 een stichtingsvergadering te beleggen en een voorlopig bestuur samen te stellen.

Volgende personen werden bereid gevonden een bestuursfunctie op te nemen:

  • Van der Haegen Albert (voorzitter)

  • Dewolf André (ondervoorzitter)

  • Nollet Gaby (secretaris)

  • Leenknecht Willy (veilingdienst)

  • Desmet José

  • Devos Marcel

  • Platteeuw Henry

  • eerwaarde heer Herreman J.
     

Een uitnodiging, voor de eerste vergadering van de "Kring Izegem " in het lokaal " la Gare", Korenmarkt, op 1 april 1973 met de vermelding: "Het is zeker geen aprilvis", werd aan alle VBP aangesloten leden uit Izegem en omliggende gestuurd.

Op deze bijeenkomst waren een 50-tal aanwezigen. Dit aantal overtrof alle verwachtingen. Er werd besloten de eerste zondag van de maand een clubvergadering te organiseren.

Ruilavonden werden georganiseerd in de bar van zaal Iso, St. - Jorisstraat te Izegem. Aanvankelijk telde men 25 aanwezigen.

Door de groei van het ledenaantal werd zaal Iso, vanaf oktober 1973, ook het lokaal voor de maandelijkse vergaderingen.

Vanaf mei 1975 werd zaal Nele in de Kerkstraat de nieuwe vergaderruimte.

In september 1975 was  secretaris Gaby Nollet de stuwende kracht bij het oprichten van een jeugdclub in het VTI te Izegem. De ruilavonden die, sedert het verlaten van zaal Iso plaatsvonden in café  la Gare, verhuisden in oktober 1976, wegens plaatsgebrek naar café Royal in de Nieuwstraat.

Door omstandigheden werd de clubzaal van de "AVE" het vergaderlokaal in mei 1985. De ruil- en themavergaderingen werden ook gehouden in deze zaal.

Na een kort verblijf van de ruil- en themavergaderingen in het ASLK- kantoor in de Roeselaarsestraat, werd de AVE de plaats voor alle activiteiten van KVBP-Izegem en de Izegemse postzegelclub.

Bij gebrek aan belangstelling verdween de ruil-en themavergadering en behoorde de jeugdclub ook tot het verleden.

Naar aanleiding van het 35 jarige bestaan van KVBPIzegem kwamen op zaterdag 18 oktober 2008 meer dan 1.500 filatelisten uit binnen- en buitenland naar zaal Iso voor de voorverkoop en de postzegeltentoonstelling! Naast de Izegemse postzegel rond de schoennijverheid  werden nog tal van andere aangeboden en afgestempeld. Je vond er ook een reeks van drie zegels over de Menenpoort in Ieper, het koning Albert-I-monument in Nieuwpoort en de klaproos, uitgegeven naar aanleiding van de negentigste verjaardag van het einde van de Eerste Wereldoorlog.


Verder was er onder meer een souvenirkaart over het station van Izegem, uitgegeven door het Filatelistisch Centrum van de NMBS, en de zegel 'Congo 1908-2008' in het kader van de honderdste verjaardag van de overdracht van Congo aan de Belgische staat.

Ook de ontwerpers van de nieuwe zegels waren aanwezig.

 

 

Кроме того, смутное чувство подсказывало мне, что не следовало бы брать сестру с собой так далеко от дома, в место, с которым я сам был знаком очень мало.

С легкостью, без всяких усилий, как будто бы он " " резал колбасу или хлеб, Мартин вырубил проход в кустах, срезая ветки под самый корень.

Я своими глазами видел, как ты шептался с французишкой тогда, когда ему пришел черед.

бросил он в " " притихшую толпу слова, невесть откуда возникшие в его больной голове.

Я узнал коляску мадемуазель Безансон.

Тут были холодная индейка, ветчина, язык, салат из цыплят, омары, вина в хрустальных графинах, коньяк, ликеры.

Либо просто не задумывается с такого рода вещах.

И еще удивительнее, что, услышав его, койоты отступили.

Пожилой "ключ для офиса 10" азиат только поинтересовался, почему она плакала.

Но, с другой стороны, время не ждет.

Через несколько минут она была уже так близко, "год обмана сериал 2013" что Фауст и его спутница разглядели свет фонарей сквозь ее бортовые "россия родина +моя слушать" иллюминаторы и услышали веселые голоса и звуки музыки очевидно, команда отнюдь не скучала на борту этого древнего "1 класс +моя родина россия" ковчега.

Сладкий животворящий воздух ворвался в легкие.

Здесь еще никто не знает о том, какая судьба ждет Марко Поло.

Замолчи, болтливый дурак, прошипел на кантонском диалекте "скачать презентацию +моя родина россия" [имеется в виду кантонский диалект китайского языка] председатель биржи.

Это чистейшая пропаганда, и на самом деле все совсем не так.

Copyright © 2018 De Izegemse postzegelclub, actief sinds 1973!. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.

© 2009 - 2013 De Izegemse Postzegelclub.