Dagafstempel/Voorverkopen

Dagafstempeling 2 en 3 mei 1998

 

* Ter gelegenheid van : 25-jarig bestaan van KVBP-Izegem en de Izegemse Postzegelclub .

* Met                              : Provinciale Précompetitieve Tentoonstelling voor de Jeugd .

* Zaal                             : Erasmus en Plantijnzaal , Stedelijk Openbare Bibliotheek , Wolvenstraat .

* Zegels                         : - “ Dag van de Postzegel “ .

                                        - “ Europa : Nationale Festivals “ .

                                        - “ De kuifmees “ .

* Tentoonstelling          : door eigen leden .

Zegel: beeltenis van Edmond Struyf met logo van de Post. Hij had een belangrijke invloed bij de modernisering van de Post en was zeer gewaardeerd in het binnen- ,het buitenland en bij de UPU Wereldpostunie ). Hij was voorzitter van de Filatelistische commissie en stichter van Pro-Post. Waar vooral de filatelistische tentoonstellingen, “ Belgica “, een weldwijdbegrip vormde. Hij bundelde, binnen Pro-Post, de inventiviteit en de werkkracht van de Post met de Beroepskamer van postzegelhandelaars en de KLBP. Dit kreeg navolging bij de UPU, door de oprichting van de WDAP (World Association for the Development of Philately).

Kuifmees, parus cristatus. Lengte : ±  11,5 cm. Leeft in naaldbos en gemengd bos. Heeft een opvallende kuif (vandaar zijn naam) en een zwarte tekening op de kop. Is minder sociaal dan de andere meessoorten. Gebruikt zelden een nestkastje als broedplaats. Insecten , zaden en bessen staan op zijn dagelijks menu.

Torhout-Werchter: Dit 2-daags festival lokte 22 jaar na elkaar tienduizenden muziekfanaten naar de weiden. In de gietende regen of onder een stralende zon vonden , op 2 podiums, optredens plaats van: Talking Heads, Dire Straits, U2, Brian Adams, The Kids, Radiohead, Neal Young, Björk, The Prodigy...Vandaag blijft er enkel “ Rock Werchter “ over. 

Festival de Wallonie.

Is ontstaan uit een samenbundeling van de grote festivals voor klassieke muziek in Wallonië (Namen, Luik, Stavelot, …) Iedere Waalse provincie heeft zijn eigenheid: - Namen: koorzang - Luik: hedendaagse - en oude muziek - Stavelot: kamermuziek - Luxemburg: verschillende genres - Henegouwen en Waals-Brabant: symfonische concerten en recitals - Brussel: artistieke creaties van het ogenblik, prestigieuze concerten, ...Deze evenementen vinden plaats in kerken, kastelen, kloosters...  en staan onder de Hoge Bescherming van Hare Majesteit Fabiola.

 

 

Copyright © 2018 De Izegemse postzegelclub, actief sinds 1973!. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.

© 2009 - 2013 De Izegemse Postzegelclub.